ضخامت سنج ها
بسیاری از ابزارآلات قابل دسترس امروزی بر اساس ترکیبی از هر دو مکانیزم القای مغناطیسی و جریان گردابی کار می کنند. این بدین معنی است که به مصرف کننده امکان سنجش در دامنه وسیعتر بدون تغییر در نوع ضخامت سنج را می دهد . مصرف کننده معمولا میتواند از بین ضخامت سنج های اصلی که فقط مقدار ضخامت را بصورت دیجیتالی نشان میدهند ویا ضخامت سنج هایی که مقادیر اندازه گیری شده را ذخیره می نمایند و به ما اطلاعات آماری نظیر متوسط آنها، انحراف استاندارد و یا بالاترین وپائین ترین مقدار سنجش را ارائه می دهد یکی را انتخاب کند.
نوع دیگری از انتخاب بر پایه شکل قطعه ای است که اندازه گیری می شود. برای تمام قطعاتی که اندازه گیری میشوند نمی توان از یک نوع ضخامت سنج و پروب استفاده نمود. وقتی که با یک قطعه با شکل های پیچیده مواجه هستیم. پروب های مختلف جداگانه ای عرضه میشوند: برای مثال سنجش ضخامت پوشش برروی قطرداخلی یک لوله ممکن است نیاز به پروب 90درجه داشته باشد? در حالیکه سنجش برروی یک سطح صاف بجهت حصول بهترین کارایی نیاز به یک پروب با زاویه صفر درجه دارد.
ضخامت سنج یک تجهیز برای انجام تست های اساسی بدون تخریب است که جهت اندازه گیری ضخامت در شرایطی که به سطح جسم دسترسی داریم بکار می رود. این ضخامت سنج ها را می توان از نظر تکنولوژی ساخت به انواع زیر اشاره کرد.
ضخامت سنج لیزری این ضخامت سنج ها دستگاههایی هستند که به صورت C Frame بر روی قطعه یا دور پلیت قرار گرفته و به کمک اشعه لیزر ضخامت پلیت ، لوله یا شمش را اندازه گیری می نماید.این دستگاه می تواند به صورت تک کاناله و دو یا چند کاناله ضخامت یک یا چند نقطه از پلیت یا قطعه را به صورت آنلاین و روی خط تولید اندازه گیری کرده بر روی نمایشگر نشان دهد.