سفارش تبلیغ
صبا ویژن

صنعت چاپ و جعبه سازی

تعریف فنی که می توان از امر صحافی کتاب و مجله داشت آن است که ابتدا برگ های نوشته شده با نخ به هم دوخته می شوند یا با لایه ای از چسب محکم روی هم قرار می گیرند و در نهایت جلدی با هدف محافظت از محصول چاپی، پشت و رو و کناره کتاب، کاتالوگ، پایان نامه یا هر محصول چاپی دیگر را می پوشاند و سپس در صورت خواست مشتری درون جعبه قرار می گیرد.در صنعت جعبه سازی معمولا جعبه هایی مقوایی برای ژورنال های ویژه تولید می شوند.

 

کاربرد صحافی

استفاده از صحافی منگنه ای برای صحافی بروشور، کاتالوگ، دفترچه راهنما و ...

استفاده از صحافی با چسب گرم برای به هم پیوستن صفحات چاپ شده مجله، ژورنال، پروژه و ...

استفاده از صحافی سیمی برای صحافی دفتر یادداشت، دفتر تلفن، گزارشات، تقویم، سر رسید و ...

برخی از انواع روشهای صحافی

دوخت تمام اتوماتیک: این نوع صحافی برای جلدهای نرم کتاب مناسب است؛ می توان محتوای چاپ شده کتاب را به راحتی به جلد کتاب منگنه کرد. در روش دوخت کتاب، می توان از جلدهای طراحی شده و تمام رنگی، با کاغذهای بسیار نرم و حاشیه دار استفاده کرد.

 

صحافی سیمی (فنری کردن): در این نوع صحافی، حلقه های سیمی از میان سوراخ های پانچ شده عبور داده می شوند. صحافی سیمی این امکان را ایجاد می کند که بتوان صفحات کتاب را به طور کامل باز کرد.

 

دوخت لبه‌ای: در این روش دسته‌ای از فرم تا شده را از یک قسمت عطف به اندازه 4/1 به موازات حاشیه خارجی منگنه میشود. وقتی آن را باز کنیم کاغذها به صورت صاف نمی‌مانند اما روش صحافی ارزان و بادوامی است.

 

صحافی کامل: یک روش صحافی متداول که برای گزارشات سالانه، کتاب‌ها و کاتالوگ‌های بزرگ به کار می‌رود. قسمت عطف داخلی دسته فرم تا شده چسبکاری شده و سپس به عطف جلد چسبانده می‌شود تا سطحی یک دست به وجود آید. صحافی کامل به حداقل ضخامت “6/1 و در صورت چاپی بدل عطف “8/1 نیاز دارد.

 

صحافی جلد: این روش بیشترین دوام را نسبت به سایر موارد دارد. فرم‌های تا شده به صورت دوخته شده یا چسب‌دار کنار یکدیگر قرار گرفته و سپس به یک جلد محکم وصل می‌شوند. معمولاً به این روش صحافی کتاب می‌گویند و نسبت به سایر روش‌ها گران‌تر است.

 

مجتمع هنر آراد دارای مجهزترین دستگاه های چاپ و خدمات صحافی و پیشرو در صنعت جعبه سازی می باشد.